• Duhuri blânde pe dealuri (de Nora Damian)

Copil fiind, în serile calde de august coboram scările cu mama, după cină, şi dădeam ocol casei. Adică ne plimbam, desculţe, prin întunerecul luminat doar de lună şi de stele, simţind căldura plăcută a pământului intrându-ne-n tălpi. În faţă, de după gard, vedeam o stea roşie, părea foarte aproape ( Aia-i planeta Marte, îmi spunea mama). Gardul era spre Westen, fostă proprietate a unui vienez bogat, sub dealurile de la marginea oraşului unde locuiam. Naţionalizată, desigur, reşedinţa elegantă şi parcul englezesc care se- ntindea pe o pantă

de deal, pentru noi copiii era un tărâm magic. În vila cu terase şi scări, cu saloane de bal şi de seri muzicale, locuiau câteva familii. De jos, de la demisol, de la tanti Balint primeam câte o bucăţică de halva(eu credeam că are un depozit secret de halva, acolo).

In afară de Domnul Panin (mama zicea că e conte rus refugiat) şi nevastă-sa, tanti Clava, pe ceilalţi nu-i mai ţin minte. Ea, tanti Clava, mă chemase într-o zi să-mi facă cunoştinţă cu pianul-un Bozendorfer, vechi, vienez, de concert.

ISBN
ISBN 978-973-88827-7-5
Detalii carte
Anul aparitiei 2009
Format A5 (145mm * 205mm)
Interior Hartie alba de 80g
Tip coperta Carton 300g

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Duhuri blânde pe dealuri (de Nora Damian)

  • Producător: Editura A.T.U.
  • Cod produs: EA88827-7-5
  • Disponibilitate: Out Of Stock
  • 0,00Lei